Voor het expertisecentrum voor transdiagnostische psychotherapie gelden de volgende wachttijden:

Deze informatie is voor het laatst bijgewerkt op 6 december 2024.

expertisecentrum voor transdiagnostische psychotherapie             actueel
wachtenden
intake
aanmeldings
wachttijd (laatste
2 maanden)
actueel
wachtenden
behandeling
behandelings
wachttijd (laatste
2 maanden)
Marina de Wolf (angst-en dwangstoornissen) 19 ± 6 weken 39 ± 6 weken *
Transit (traumagerelateerde problematiek) 35 ± 14 weken 37 ± 4 weken
Zwaluw & Enk (persoonlijkheidsstoornissen) 2 ± 10 weken 20 ± 6 weken

Toelichting wachttijden

De wachttijden bij GGz Centraal zijn gebaseerd op de gemiddelde wachttijd van de afgelopen 2 maanden. De wachttijden bij GGz Centraal zijn niet afhankelijk van verzekeraars.
* Uit deze cijfers is het onderscheid tussen wachttijd poli en wachttijd deeltijd/kliniek helaas niet te herleiden. De wachttijd voor de poli is momenteel fors, maar voor deeltijd meer dan de helft korter dan hier aangegeven.

In geval van acute crisis is er geen wachttijd!  
Wie dringend hulp nodig heeft, moet eerst naar uw huisarts of de vervanger. De huisarts  kan contact opnemen met de plaatselijke crisisdienst. Als een patiënt al in behandeling is bij een ggz-instelling kan hij of zij contact opnemen met de huidige behandelaar.

Aanmeldingswachttijd

Dit is wachttijd van de aanmelding – het moment dat alle vereiste informatie bij ons binnen is – tot de intake. Voor het beoordelen en plannen van een specialistische  intake is een volledige verwijzing én informatie over eventuele eerdere behandelingen noodzakelijk.

Behandelingswachttijd

Dit is de wachttijd vanaf het eerste intakecontact tot einde wachten.

Zorgbemiddeling

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij streven ernaar dat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met ons een intakegesprek krijgt en dat binnen 6 weken vanaf de laatste intake de behandeling start. Dit zijn tevens de wachttijden die zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen en als aanvaardbaar worden gezien (de zgn. treeknormen). Als u desondanks de wachttijd te lang vindt, kunt u ook contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling.

Wat kunt u doen tijdens uw wachttijd?

Is er bij u sprake van een wachttijd voordat u bij GGz Centraal in behandeling komt? Dan kunt u ook eens een kijkje nemen op de site van MIND. MIND is een organisatie buiten GGz Centraal die de psychische gezondheid wil verbeteren en iedereen die te maken heeft met psychische klachten ondersteunt. MIND werkt hard aan een samenleving die investeert in mentale gezondheid en er alles aan doet om onnodig psychisch leed te voorkomen. MIND geeft een stem aan alle mensen met (beginnende) psychische klachten en hun naasten en biedt informatie, advies en ondersteuning.